ОСВІТНІЙ ПРОЄКТ
«ЧИ МОЖЕ ШКІДЛИВЕ БУТИ КОРИСНИМ?»
«Харчові звички – це навчена поведінка;
вони не інтуїтивні. Тож те,
що ваші діти вчаться їсти вдома
на ранніх стадіях життя,
залишається з ними і в дорослому віці»
Джонатан Свіфт
Мета проєкту
Сприяти формуванню навичок раціонального харчування учасників освітнього процесу як основного чинника збереження здоров’я.
Проєкт «Як шкідливе зробити корисним» реалізовувався у закладі впродовж трьох тижнів. Протягом цього періоду з вихованцями було проведено організовану діялність, досліди, використовувались завдання проблемного, пошукового характеру, полілоги, дидактичні ігри і вправи, слухання та обговорення творів художньої літератури, перегляд мультфільмів і відеофільмів з даної теми, створення спільних творчих продуктів.
І тиждень
«Гірка правда про солодкі бульбашки»
Вивчаємо шкоду Кока-коли
Досліджуємо як газовані напої впливають на яєчну шкаралупу
Виготовляємо антирекламу газованих напоїв
Казка “Як лисичка розлюбила Кока-колу”
Готуємо смачний лимонад та фреш
ІІ тиждень
«Таємниці різнокольорових цукерок»
Досліджуємо таємниці цукерок
Драматизація “Як Принц через цукерки ледь не втратив зуби”
Виготовляємо солодкі букети
Друге життя солодкої упаковки
ІІІ тиждень
«Овочі і фрукти – корисні продукти?»
Дізнаємось шкоду чипсів
Виготовляємо асоціативну карту
Готуємо корисні чипси
Граємось
Драматизація “Ходить Гарбуз по городу”